Schoorsteen camera inspectie

Als u een nieuwe houtkachel wilt laten aansluiten op een bestaand rookkanaal is het belangrijk om te weten in welke staat dit kanaal verkeert.
Vergeleken met een oude openhaard of oude houtkachel heeft een nieuwe kachel een beter rendement, hogere verbrandingstemperatuur en lagere rookgastemperatuur.
In combinatie met een ouderwets (gemetseld) rookkanaal is er veel meer condensatie en kans op creosootvorming wat schoorsteenbrand veroorzaakt!
Een moderne houthaard of kachel dient namelijk te worden aangesloten op een rond (rvs) kanaal met een diameter die gelijk is aan de afvoerdiameter van de kachel.
Een ouderwetse schoorsteen kan door ons worden gerenoveerd met een nieuwe flexibele rvs binnenpijp zodat deze problemen kunnen worden voorkomen!
Wel is het zo dat de afvoerdiameter dan iets kleiner wordt wat de keuze voor het formaat en type houtkachel mede gaat bepalen.
Om u een goed advies te kunnen geven voordat u een nieuwe houtkachel koopt, kunt u een schoorsteen (camera) inspectie laten uitvoeren.
Wilt u hier meer over weten? Bel of mail ons gerust!